ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εισαγωγή  |   Επικοινωνία       
ΚΑΛΩΣ ΗPΘΑΤΕ
ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
ΒΙΝΤΕΟ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΓΝΩΜΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 

Τα νέα των τελειόφοιτων!
ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ «ΠΕΛΑΓΟΣ»

 

Τα μεγαλύτερα παιδιά του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο νηπιαγωγείο «ΠΕΛΑΓΟΣ»  καλωσορίζουν όλα τα καινούρια παιδάκια, τους συμμαθητές τους  και τους εύχονται να πετύχουν μια καλή προσαρμογή και να ανακαλύψουν τον όμορφο κόσμο του Παιδικού Πανεπιστημίου που έχει πολλά να τους προσφέρει !!!

Το νηπιαγωγείο μας φέτος, χωρισμένο σε 2 δυναμικές ομάδες, άρχισε  με πολλές καθημερινές δραστηριότητες που προσφέρουν χαρά ,αναπτύσσουν την υπευθυνότητα και μας εμπλουτίζουν με γνώσεις.

Μια τέτοια δραστηριότητα, ευχάριστη όσο και χρήσιμη είναι «ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΩΝ και ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ». Εκεί υπάρχουν αναρτημένες μικρές καρτελίτσες που επάνω αναγράφονται οι υπευθυνότητες και τα νήπια νωρίς το πρωί επιλέγουν ποιο θα φορέσουν ! Οι καρτελίτσες είναι οι εξής:

r       Παρουσιολόγος (ευθύνεται για την σωστή διεξαγωγή του παρουσιολογίου και φροντίζει ώστε να υπογράφουν όλοι  )

r       Μετεωρολόγος (ευθύνεται για την αλλαγή της κάρτας του καιρού και για την αναγραφή των θερμοκρασιών που σημειώνονται καθημερινά στην τάξη μας )

r       Υλικών και εργαλείων (φροντίζει να παρέχει στα παιδιά χαρτιά, μαρκαδόρους , ψαλίδια ,κόλλες και να παρατηρεί την σωστή χρήση του υλικού)

r       Καθαριότητας και υγιεινής (συνεργάζεται με υπεύθυνους τακτοποίησης και φροντίζει ώστε η τάξη μας να παραμένει καθαρή καθόλη  την διάρκεια της ημέρας και βοηθάει τα παιδιά στην τραπεζαρία καθώς και στο πλύσιμό τους )

r       Τακτοποίησης παιχνιδιών  (υπενθυμίζει στα παιδιά τι οφείλουν να μαζέψουν μετά την χρήση και τους παρακινεί προς αυτή την κατεύθυνση  συμμετέχοντας και ο ίδιος )

r       Βιβλιοθηκάριος (στη δανειστική βιβλιοθήκη που θα αρχίσει σε λίγο καιρό να ισχύει κάθε Παρασκευή θα σημειώνει τα βιβλία που επεστράφησαν και θα ελέγχει το βιβλίο αν παραδίνεται πίσω στη κατάσταση που ήταν πριν τον δανεισμό ακόμη καθημερινά θα ελέγχει τα ράφια ώστε να είναι τακτοποιημένα

 

Η ΤΕΧΝΗ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

 

Γνωριμία με τον πίνακα ζωγραφικής του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ «ΒΑΚΧΟΣ» .

Τα παιδιά γνώρισαν μέσα απ’τον πίνακα τον αρχαίο θεό Διόνυσο ή Βάκχο και δραματοποιώντας τις γιορτές που γινόντουσαν προς τιμή του φτάσαμε να μιλάμε για το αμπέλι την καλλιέργειά του και την χρησιμότητά του για τον άνθρωπο .

 

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

«Διόνυσος ή Βάκχος και οι κόρες του Μινύα»   

Ο βασιλιάς Μινύας  είχε τρεις κόρες την Λευκίππη την Αρσίππη και την Αλακοθόη που ήταν πολύ εργατικές και ύφαιναν στον αργαλειό .

Φτάνει στον τόπο εκείνο ,στην βοιωτία ο Διόνυσος και όλες οι γυναίκες σαν τρελές ,

Έτρεξαν στα βουνά και χόρευαν κι έπιναν κρασί και έκαναν του κόσμου τις τρέλες .

Μόνο οι κόρες του βασιλιά έμειναν στο σπίτι τους .

Ο Διόνυσος πολύ θύμωσε και γι αυτό τις έκανε να τρελαθούν .

Ο Δίας τις λυπήθηκε κι έστειλε τον Ερμή και τις μεταμόρφωσε σε Νυχτερίδα την Λευκίππη ,σε Κουκουβάγια την Αρσίππη και σε Αιγοθήλη (δηλ.που βυζαίνει τα γίδια) την Αλακοθόη .

 

 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Περισσότερα >>
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η Χριστουγεννιάτικη μας παράσταση έ ...
Περισσότερα >>
ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ !

Περισσότερα >>
ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ !

Περισσότερα >>
ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Περισσότερα >>
ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Περισσότερα >>